I har GreenKey. Hvad så nu?

marts 14, 2024
dkbs@dkbs.dk

I har GreenKey. Hvad så nu?

Mere end 50% af DKBS-medlemmer har GreenKey. Det er positivt, fordi det betyder, at langt hovedparten af jer har påbegyndt jeres arbejde med bæredygtighed. Men man kan næppe kalde nøgleklistermærket et USP, når det er et mærke, som de fleste i branchen har.

Så hvordan kommer du videre, hvis du vil sikre, at dit bæredygtighedsarbejde bliver en konkurrencefordel?  Og hvis du vil levere en vare som passer ind i de store virksomheders årlige ESG-rapporter? Min klare anbefaling er, at du overvejer en ISO-standard.

Indrømmet. Som forperson for netop den ISO-standard for bæredygtighed, som er udviklet til din og min branche, ISO 20121, er jeg farvet. Men måske er du alligevel nysgerrig på, hvorfor det er den standard, jeg har kastet min kærlighed på?

Det har jeg, fordi jeg vil være med til at fremtidssikre vores branche – en branche, der per definition har et stort ’negativt aftryk’. Derfor bliver vi nødt til at steppe op i vores bæredygtighedsarbejde og ikke hvile på de klistermærker, der pryder vores indgangsparti.

’Men hvordan?’ ’Hvor starter jeg?’ ’Hvad forventes der?’, spørger du måske. Her er svaret ISO 20121. For nogle lyder det voldsomt at gå i gang med en ISO-standard, men selvom det ikke er noget, man kommer sovende til, er netop denne standard lige dele ambitiøs og fleksibel.

ISO 20121 er et effektivt værktøj til at komme hele butikken rundt og forholde din drift og din organisation til alle elementer af bæredygtighed (ikke blot klima og miljø) og udarbejde væsentlighedsanalyser og en strategi.

Det er et ledelsesværktøj, der – hvis du implementerer det efter hensigten – gør bæredygtighed til en new normal i stedet for en rapporteringsøvelse til skrivebordsskuffen.

Og så er det en standard, der klæder dig på til at tale samme sprog som dine kunder og rådgive dem om, hvordan de skal tænke og handle, når de er i tvivl om, hvorvidt deres møder og events egentlig står distancen, når deres kollegaer fra CSR-afdelingen skal bruge dokumentation og data til ESG-rapporten.

Er du nysgerrig på at høre mere om, hvordan din virksomhed kan få gavn af ISO 20121, så meld dig til seminaret, som jeg holder sammen med Berit Holbech Asmussen fra Dansk Standard, på mandag klokken 13.30-14.30 LINK

 

Tilmeld dig ISO-20121 seminaret her!

Vi ses online,

UIrika

 

Ps. Har du hørt, at det kan være dyrt at blive ISO-certificeret, så har jeg en god nyhed til dig! Det koster en del at blive 3. partcertificeret, MEN standarden tilbyder tre muligheder:

Selv-evaluering – Egenkontrol, hvor jeres indsats og dokumentation, skal være tilgængelig fx på jeres website.
Leverandørvurdering – Kontrol af interessent, fx en samarbejdspartner, der forstår jeres ’butik’, der ser jer efter i sømmene og skriver under på, at I gør det, I siger.

3. partscertificering – Kontrol og ’audit’ af en uafhængig tredjepart, fx en certificeringsinstans.

 
 

No comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *